Of je het wilt of niet, de tijd gaat gewoon verder. Voor je het weet nemen de grijze haren de boel over op je hoofd. Als de haren überhaupt al van plan zijn om bij je te blijven. De anti-rimpel crèmetjes proberen je huid nog strak te trekken, maar het zijn toch de jaren die gaan tellen. Auto’s met lage instap worden ingeruild voor auto’s met hogere instap en de gezinsauto wordt ingeruild voor een kleine hatchbackje. Want de kinderen zijn de deur uit en de kleinkinderen passen ook prima achterin de Daihatsu Cuore.

Het is onvermijdelijk. Ook jij wordt ouder. Maar wat als je meer benzine dan bloed in je lichaam hebt? Dan wil je toch niet in een 1 liter rijden met 69 pk? Plus het feit dat Daihatsu niet meer leverbaar is in Europa. Wat moet je toch als oma doen?

Deze Oostenrijkse oma is de ultieme oma. Wars van alle vooroordelen heeft zij de Daihatsu dealer overgeslagen. Misschien is zij wel de reden waarom Daihatsu zich heeft teruggetrokken uit Europa. Oma heeft haarzelf op een Honda Civic Type-R FK2 getrakteerd. Elke dag met pijn en in uit stappen door de harde wangen van de kuipstoelen, dat boeit haar niet. De 310 paardenkrachten die ze met haar rechtervoet bedient in combinatie met 1 van de strakst schakelende versnellingsbakken maken haar dag gelijk goed. Een heup kan je vervangen, net als een knie. Een lach op je gezicht is daarentegen niet te vervangen. Hulde voor deze Oostenrijkse oma!