Zelden presenteert een autofabrikant een concept die ze 1 op 1 in productie mogen nemen. Voorbeelden zijn met twee handen te tellen. Kia’s Sportspace is zo’n parel die Kia ongewijzigd op de markt had moeten brengen. De grote wielen verdwijnen vaak, net als het vaak te minimalistische interieur. Andere conceptauto’s zoals de Nissan IDx en Honda Sports EV Concept zijn prachtige hommages van oude modellen. Helaas hoor je daar niks meer over. Maar er is hoop. Uit Frankrijk is er nu een nieuwe prachthommage bij gekomen!

De Peugeot e-Legend Concept solliciteert nu al naar het mooiste Concept van 2018. De Peugeot 504 zal enorm trots zijn op zijn moderne nazaat. De boze Wallie 2.0-achtige koplampen knipogen gemeen naar opa 504. Terwijl de achterlichten aan de achterkant van de e-Legend de huidige Peugeot familie goed vertegenwoordigen. De fraaie coupe-lijnen lijken direct uit de jaren 60 te komen met een zeer modern sausje. Alsof je overgrootmoeders stamppot met avocado en balsamico maakt. Erg fraai, nu alleen nog proeven hoe het smaakt.

463 pk en 800 nm zijn waardes om je niet voor hoeven te schamen. Vrienden maak je echter niet meer met de Shell of BP. De e-Legend maakt gebruik van elektrische brandstof, oftewel heel modern een snoer in de stekkerdoos pluggen. De elektrische e-Legend komt volgens de nieuwe WLPT-methode tot 600 km ver op een volle lading 230 volt. Negatief doen is niet nodig volgens Peugeot. Met 25 minuten laden is de e-Legend voor 500 kilometer opgeladen. Dus even goed poepen en een pain au chocola en croque monsieur bestellen, en je bent zo in Zuid Frankrijk. Peugeot, breng alstublieft de e-Legend uit. Uiterlijk mag ongewijzigd blijven. Als hij maar komt.