?Er is er een jarig, hoera, hoera?

?Dat kun je wel zien, dat is Honda?

?Dat vinden wij allen zo prettig, ja-ja?

?En daarom zingen wij blij?

?Hij leve lang, hoera, hoera!?

?Hij leve lang, hoera, hoera!?

?Hij leve lang, hoera, hoera! ?

Prachtig gezongen onder leiding van dirigent Asimo. Op 24 september van het jaar 1948 richten Soichiro Honda en Takeo Fujisawa het merk Honda op. De Japanse consument klommen massaal op de Honda motorfietsen omdat ze na de oorlog behoefte hadden aan mobiliteit.

Om niet de saaie geschiedenisleraar uit te hangen, sla ik de verhalen van de Isle of Man TT races en de RA272 Formule 1 auto even over. Alhoewel deze twee succesverhalen wel Soichiro’s visie en dromen goed vertegenwoordigen. The Power of Dreams is niet zonder reden Honda’s slogan.

Dankzij de dromen van Soichiro, mogen wij genieten van auto’s als de Nsx, S2000 en de Type-R’s. Maar Honda is meer dan alleen een motorfabrikant en autofabrikant. Naast de bekende grasmaaiers, generatoren, buitenboordmotoren, scooters en sneeuwfrezen produceert Honda ook vliegtuigen en apparatuur voor ziekenhuizen. In 70 jaar tijd is Honda uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met wereldwijd fabrieken en ontwikkelingsfaciliteiten. Niet slecht voor een merk dat begon met een motortje te monteren op een fiets.

Honda, bedankt voor het maken van vele fantastische producten en auto’s. En nu moeten jullie snel trakteren op een S2000-achtige auto zoals jullie dat ook hebben gedaan in 1999.