De 1 oktober trekking komt eraan. Veel mensen hebben hun ontslagbrief al klaarliggen. Of toch wel door blijven werken om die €10.000 per maand te sparen? Wat zou je kunnen doen met €10.000 per maand? Hieronder twaalf opties die je kan overwegen.

1 maand geduld: Porsche Boxter

Je krijgt zelfs 5 euro terug als je deze zilver-kleurige Porsche ophaalt in het altijd gezellige Gemonde. Met slechts 152.400 kilometers op de teller en een verse apk tot 28 augustus 2019 kan je vanaf komende week nog genieten van de nazomer in de Duitse roadster.

2 maanden geduld: Maserati Quattroporte

Als je nog een maand geduld hebt, dan kan je de hele straat elke ochtend terroriseren met het gejank van de 4,2 liter grote V8. Ook hier krijg je 5 euro terug van de verkoper. Goed voor bijna 3 liter benzine. Je komt dan een goede 15 kilometer ver.

3 maanden geduld: Lotus Elise K20

Wil je toch iets zuiniger rijden met je gewonnen centen? Dan is deze Lotus Elise met 2 liter Honda motor een zeer goede optie. Je maakt de belastingdienst met zijn gewicht van 710 kilogram en slecht €14 wegenbelasting niet blij. Maar jij wordt wel heel blij van de geschatte 240 paarden. Nog meer leuks nieuws. Met een vraagprijs van €28.450 hou je nog €1550 over voor benzine en een maand lang knallen over de Nurburgring.

4 maanden geduld: Honda Civic FK2 Type-R

Wil je liever het circuit opgaan met twee kinderen en de labrador achterin? Dan kan je beter een maand langer wachten en voor de Honda Civic Type-R gaan. Magnifieke stoelen en briljante versnellingsbak. Prijs voor dit leuks? €36.900 voor een 11.165 kilometer nieuwe auto.

5 maanden geduld: Chevrolet Corvette C2

Over 5 maanden is het nog hartje winter. Perfecte timing om dan een cabrio te kopen. Dan zijn ze namelijk het goedkoopste om te kopen. Dus serieus onderhandelen in februari. Want nu krijg je maar 100 euro terug als je €50.000 meeneemt naar Hoevelaken. En ik maar denken dat Hoevelaken alleen maar een knooppunt was waar altijd files staan.

Half jaar geduld: Nissan GTR R35

Godzilla is met een half jaar tijd op te halen. Sterker nog, offer €3500 van je huidige spaarcenten op en je kan hem al over vijf maanden ophalen. Even google raadplegen waar Ulicoten ligt en je mag met 600 pk naar huis rijden.

7 maanden geduld: Honda Nsx

64.750 en 74.274. Dat is de prijs in Hollandse euro’s en kilometerstand in kilometers. Meer woorden heeft dit pareltje niet nodig. Geen woorden, maar gewoon zeven maanden geduld.

8 maanden geduld: Lamborghini Gallardo

Altijd al een V10 kunnen rijden? Dat kan over 8 maanden. Het is ook nog eens een handbak. Kan je lekker je linkerbeen en rechterarm blijven trainen. Je moet toch wat doen als je elke dag pizza eet.

9 maanden geduld: Ferrari Testarossa

Een Ferrari hoort rood te zijn. Nietwaar? Pas op voor laagvliegende reigers, die worden zo met 300 km/h per uur omgetoverd tot reigerfilet. Zulke scherpe lijnen in de deuren hebben wij al jaren niet meer gezien op productieauto’s.

10 maanden geduld: Fiat 501 Corsa Biposto

Fiats eerste auto na de eerste wereldoorlog. Als je 10 maanden lang kan wachten, mag je samen met de Fiat zijn 95ste verjaardag vieren. Wordt geleverd zonder deuren en vooruit. Bijna een ton ben je kwijt aan deze exclusieve Italiaan. Je mag gelukkig voor 1000 euro op zoek gaan naar een stoere vooroorlogse helm en bril. De muggen zal je na je rit maar eruit moeten flossen.

11 maanden geduld: Volkswagen T1 Samba

Met 21 ramen mag je een ramenlapper in dienst nemen. Geef desnoods je buurjongen elke zondag twintig euro om de ramen re lappen. Dan heb je voor 250 keer een ramenlapper. Is je T1 bus toch een kleine 5 jaar lang voorzien van schone ruiten.

1 jaar geduld:

Schei toch uit. Je gaat toch niet een jaar niks uitgeven om vervolgens €120.000 uit te geven aan een auto? Ben je wel zo leip en geduldig. Koop dan een nieuwe Alfa Romeo Guilia Quadrifoglio. Ben je de eerste eigenaar en ben je direct €30.000 kwijt als je de dealer verlaat.