Renault heeft Dacia weer in het leven geroepen om goedkopere auto’s aan te kunnen bieden aan de consument. Een slim idee, want oude technieken liggen anders ongebruikt in de magazijnen te verstoffen.

Je kan een Dacia zien alsof ze bij Sony de Playstation 2 weer uitbrengen met dezelfde specificaties en daarbij horende snelheid, maar Roemeense ontwerpers hun gang hebben laten gaan. Voor de af en toe gamer voldoet de Playstation 2 nog steeds als gameconsole. Die zullen de graphics van spellen als Fifa 04 en Gran Turismo 2 ook nog wel mooi vinden. Ik zou Fifa 04 alleen nog maar spelen omdat Dennis Bergkamp er in voor komt, maar een reden om in een Dacia te rijden kan ik vooralsnog niet vinden. Misschien een idee om een Clio RS of de achterwielaangedreven Clio V6 als Dacia uit te brengen? Dan zie ik genoeg redenen om eens in een Dacia te rijden.