Jaguar heeft al decennia lang patent op prachtig gelijnde auto’s. De E-Type wordt door veel genoemd als de mooiste auto aller tijden, de XJ220 heeft ondertussen ook een legendarische status en de nieuwe F-Type mag er ook wezen.

Mijn favoriete Jaguar is een Jaguar die veel mensen zijn vergeten. Namelijk de XJR-15, de voorganger van de XJ220. Waar de XJ220 nooit zijn beloofd V12 kreeg, had de XJR-15 wel een motor met 12 cilinders onder de motorkap. Waarschijnlijk hadden ze destijds in Dubai, China en Amerika nog niet zoveel geld, want er waren tussen 1990 en 1992 slechts 53 mensen blij gemaakt met de XJR-15.

Als Jaguar slim is, kunnen ze zonder een dure tekenaar in te huren een nieuwe auto op de markt zetten. Gewoon de 5.0 V8 van de F-Type in de ‘oude’ koets gooien en een prijskaartje van een half miljoen op de auto plakken. Gegarandeerd dat half Dubai er 1 koopt.