Veel petrolheads zweren het bij auto’s die dinosappen drinken om vooruit te kunnen komen. Het voelt natuurlijk ook machtig dat wij als relatief kleine mensjes een verteerde T-Rex en Brontosaurus in onze tankdop kunnen gieten en dat zij ons op onze bestemming brengen. Dit keer is het niet een enorme meteoriet die de dino’s weer met het uitsterven doen bedreigen, maar het zijn de mens en de auto die dat doen.

Ruim honderd jaar hebben wij de dinosappen in auto’s, vliegtuigen, motoren, boten en andere gemotoriseerde voertuigen gegooid. Ondanks dat de T-Rex geen vijf vingers heeft, zal hij wel een middelvinger opsteken naar de automobilist. Behalve niet de naar de Tesla rijder, want die lust geen dinosappen.

Tesla is een relatief jong merk. Pas in 2003 werd het merk opgericht. Een jaar later kwam Paypal-man Elon Musk erbij om elektronische pepers in de reten van de werknemers te stoppen. Van Lotus werd de Elise gestolen en een batterij aan batterijen werd onder de auto geïnstalleerd. Dit resulteerde in 2010 in de Tesla Roadster. Drie jaar later kwam Tesla met de Model S. Dit model zie je tegenwoordig op elke straathoek en over de actieradius wordt er niet meer druk gemaakt. Ruim voldoende voor de meeste automobilisten. Tesla is met recht een pionier en dat vindt T-Rex maar al te fantastisch.