Stel je eens voor dat je in het jaar 1986 leeft en je hebt een Ferrari 308 in de garage staan. Je werkt in een grote stad waar je op straat parkeert, zou je dan elke dag naar je werk gaan met je Ferrari 308? Dat is een dilemma. Want je Ferrari wil je niet door een ander laten beschadigen, maar aan de andere kant wil je het geluid van de V8 ook niet missen als je naar je saaie kantoorbaan moet.

Gelukkig was daar een oplossing voor. Lancia ging stiekem op een vrijdagavond langs bij Ferrari en roofde het magazijn leeg. Lancia nam ongeveer 45/50 vrachtwagens mee om de 2.9 V8 te stelen bij Ferrari. De 2.9 V8’s die bestemd waren voor de Ferrari 308.

Om de roof zo onopvallend te laten verlopen, en in een later stadium niet gepakt te worden, stopte Lancia de 2.9 V8 in de oersaaie Thema en noemde hem 8.32. De vier-eiige vierling Lancia Thema, die als vierling broertjes de Alfa Romeo 164, Fiat Croma en Saab 9000 had, ging verder zo anoniem mogelijk door het leven. Zo anoniem dat het pas ruim een kwart eeuw later een opvolger kreeg in de vorm van een rebadgde Chrysler 300M.