Toyota baas Akio Toyoda een enorme liefhebber van sportieve auto’s. Dankzij Akio Toyoda mogen wij sportievelingen als de GT86 en de nieuwe Toyota Supra A90 begroeten.

Internethelden kraken de GT86 af door zijn 200 paardenkrachten. Vaak hebben de critici geen meter in de GT86 gereden voordat ze hun ongegronde drogreden op het Internet achterlaten. Hetzelfde geldt nu ook met de nieuwe Toyota Supra. 340 pk en alsof dat nog niet erg genoeg is, zit er ook nog eens een BMW motor in.

Toyota en Gazoo Racing brengen ons goed nieuws. Na het goede nieuws van Nissan om de RB26DETT opnieuw in productie te nemen, is het vandaag de beurt aan Toyota.

De 2JZ komt terug! Via geselecteerde verkooppunten worden verse 2JZ motorblokken geleverd aan de consument. Om met de tijd mee te gaan en te concurreren met de huidige Nissan GTR en Honda NSX, hebben de mannen van Gazoo Racing de oude nieuwe 2JZ aangepakt met nieuwe grote turbo’s van Greddy en wordt er een ECU meegeleverd van HKS. 520 pk levert de nieuwe 2JZ op. Optioneel is er een handgeschakelde 6-bak te koop. Schrik niet van de prijs van de versnellingbak, die kost maar liefst ¥750.000, een dikke 6000 euro. Vergeet het bijna te melden, de nieuwe 2JZ kost in Japan ¥1.175.000. Omgerekend ruim €9000. Dit is de complete motorswap inclusief de ECU en aangepaste aandrijfassen. Best een koopje! Vanaf 1 april is de nieuwe 2JZ motor te bestellen in Japan.