Zo populair als Eberhart van der Laan zal Femke Halsema nooit worden. Amsterdam bestuurt ze alsof The Sims speelt op haar oude computer met Windows ME. Boompje hier, extra groen daar. Dit kan wel weg, dat kan ook wel weg. De auto’s kunnen ook wel weg. Mijn stad moet zo groen mogelijk worden. Dat moet de gedachten zijn geweest van Burgermeester Femke Halsema.

Als voormalig fractievoorzitter van Groenlinks heeft ze een haar kiezers flink bedrogen. Haar oude vervuilende Mercedes uit 1984 zonder katalysator heeft Femke Halsema na enige kritiek weggedaan. Tijdens de verkiezingscampagne pronkt mevrouw Halsema met een zuinige en milieubewuste Toyota Prius. Deze Prius heeft ze echter alleen tijdens de verkiezingscampagne gebruikt. Want na de verkiezingen heeft ze haar Prius verkocht en is er een Mercedes Benz van de generatie W123 weer in huis gekomen. Ditmaal op naam van manlief. Hoe groen is een Mercedes uit 1984?!

Hoeveel geeft Burgermeester Halsema om het milieu? Wat een truttige politieke geneuzel met een ruggengraat van niks. Mevrouw Halsema kan haar eigen partner niet eens dwingen om in een elektrische auto te rijden, laat staan wat de Amsterdammers willen rijden. Wat een grap is Femke Halsema.