Lotus is onlosmakelijk verbonden met Colin Chapman. Colin Chapman heeft gedurende zijn leven bij Lotus een obsessie gehad met anorexia. Dit obsessieve gedrag levert uitstekend sturende auto’s op die het merk Lotus op de kaart zetten. Een Engelse theezak aan boord zal het gewicht van een Lotus al significant verhogen zodat meneer Chapman in de stress schiet.

Geheel tegen Chapmans filosofie in, lijft General Motors uit het land van de vadsigen het merk Lotus in. Lang hebben de Amerikanen niet genieten van het feit dat ze Lotus in bezig hebben. Amper zes jaar later koopt het Franse Bugatti het merk Lotus weer over van de Amerikanen.

Toenmalig directeur Romano Artioli lanceert niet veel langer een compleet nieuw model. Als trotse opa van peuter Elise Artioli kan Romano maar 1 naam kiezen voor de jongste Lotus. Lotus maakt opnieuw naam met de nieuwe Lotus Elise en is weer als automerk levensvatbaar.

Bedankt Elise voor het schenken van je naam aan een legendarische auto. Nu zijn wij benieuwd naar de Japanse Silvia.