Zo stilletjes als de Toyota Camry in 2004 Nederland heeft verlaten, des te stiller de nieuwe Camry in 2019 terugkeert op Nederlands bodem. En de stilte komt niet alleen door de hybride aandrijflijn. Toyota’s marketingbudget gaat logischerwijs naar de nieuwe Corolla en de succesvolle CH-R. De media heeft meer aandacht voor de nieuwe Toyota Supra. Het zit de Camry niet mee met zulke getalenteerde familiegenoten.

Track&Race heeft een puik voorstel voor de Toyota dames en heren uit Raamsdonksveer. Benader de beste cateringbedrijven uit de omgeving en de sushichef uit Amstelveen, de sushichef die een leuk Japans winkeltje heeft in winkelcentrum Kostverlorenhof om preciezer te zijn. Als er genoeg eten op tafel staat, en de sushichef in een geïmproviseerde keuken de lekkerste sushi aan het bereiden is, kunnen de dames en heren uit de Taxi-wereld kennis maken met de nieuwe Toyota Camry.

Met een bagageruimte van 524 liter declasseert hij de Hybride Mercedes E-klasse. 74 liter bagageruimte in het voordeel van de Camry, dat is voor de Taxi chauffeur toch het verschil tussen een klant blij of intens verdrietig maken omdat er een tas op Schiphol achtergelaten moet worden. Of nog erger, dat Teddy de teddybeer niet mee mag. Leg dat maar uit aan je 3-jarig kindje of neefje.

Dankzij zijn hybride aandrijflijn is een theoretische verbruik van 1 op 23,3 haalbaar. De toch al niet zo kinderachtige 2.5 liter benzinemotor zonder turbo maar met Atkinson-cyclus levert 178 pk. Assistentie krijgt de benzinemotor van een 120 pk sterke elektromotor. Het is niet alleen assistentie, je kan er ook korte stukken ook volledig elektrisch mee rijden. Dus s’nachts iemand, lees: een klant, thuis afzetten kan prima zonder dat ook maar 1 buurtgenoot het heeft gehoord.

Wel raden wij van Track&Race aan om eerst een pakket te bestellen bij Tom’s Racing tezamen met de Japanse bumpers. Dit geeft de Camry een veel stoerder uiterlijk en dat gecombineerd met een vriendelijkere vanafprijs van nog geen €40.000, is de nieuwe Camry een mooie aanbieding. Kom maar op met de nieuwe taxi’s! ??