Korea is hot en happening. Veel Nederlanders brengen dagelijks talloze uren door met hun beste Koreaanse vriend. Stiekem heeft onze Koreaanse vriend een belangrijke plek in onze levens gekregen. Waarschijnlijk lees jij deze letters ook met je Koreaanse Samsung telefoon. Ik typ en lees overigens deze letters met een Amerikaans product die vernoemd is naar een lekker stuk fruit.

Ook op de weg timmeren de Koreanen een recht weg richting de top. Pure kwaliteit en betrouwbaarheid geven de Koreanen bij Kia de garantie dat 7 jaar fabrieksgarantie past bij een financieel kerngezonde miljoenenbedrijf. Waar Kia 7 jaar en 150.000 km garant staat voor alle zaken die onder de garantie-voorwaardes vallen, biedt zustermerk Hyundai 5 jaar garantie aan zonder kilometerbeperking.

De merken Hyundai en Kia vallen onder hetzelfde concern. Beide merken bieden in Europa een breed scala aan modellen aan. Van de Picanto met de parking van de Albert Heijn als natuurlijke habitat tot de Genesis G90 die 520 centimeter aan luxe biedt. Daartussen heb je een rits aan SUV’s en geĆ«lektrificeerde modellen. Niet perse modellen waarvoor je de website www.trackandrace.nl voor bezoekt.

Vorig jaar hebben wij al geschreven over de Hyundai i30N. Hyundai heeft daar een twee-eiige tweeling van gemaakt. De 5 deurs hotback, tevens winnaar van de WTCR in 2018, heeft een iets later geboren tweelingbroer bij gekregen. Zijn naam is Hyundai i30N Fastback. De Fastback is vrijwel identiek aan zijn oudere Hatchback broer. Het biedt alleen minder hoofdruimte aan de passagiers achter.

Kiezen is vrij simpel. Heb je een hekel aan kinderen. Kies dan de i30N Fastback. Geef je wel een beetje om kinderen, al dan niet je eigen kinderen, dan kan je beter voor de gewone i30N gaan.