Miljoenen gezinnen in Nederland zijn trotse ‘bezitters’ van huisdieren. Trouwe viervoeters die miauwen, blaffen of geschubde vriendjes die liever blub zeggen. Maar bij mij thuis komen er uitgezonderd vliegen, muggen en spinnen geen dieren in. Tenzij het verpakt is en een etiket heeft gekregen met daarop de woorden “Kipfilet”, “Biefstuk” of “Hamburger”.

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik bovengemiddeld liefde voor auto’s heb. Met trots presenteer ik mijn autodier Sprinkie en voor deze speciale gelegenheid geef ik het woord aan Sprinkie.

“Goedemorgen mensen! Ik ben dus Sprinkie en ben een geboren en getogen Purmerender. Ik heb twee grote passies:

1: Het eten van muggen

2: Autorijden

Aangezien ik inclusief mijn sprieten/pootjes maar 4 a 5 cm groot ben, kan ik zelf niet autorijden. Maar ik heb een leuke witte auto gevonden waar ik elke dag mee kan rijden. Onder de window visor geniet ik van het uitzicht en de wind. Het mag niet van mijn moeder, maar ik doe heel vaak mijn pootjes los! 5 dagen per week rond 8 uur s’ochtends begint de pret. Daarna moet ik helaas wachten tot 18:00. Hoe ik de tijd dood? Op de voorbumper heeft mijn baasje Kong altijd lekkere muggen waar ik lekker van kan smullen. Ik ga nu lekker eten en vanavond weer genieten van mijn ritje. ??”