Een vakantie naar Japan draait uiteraard niet alleen om de auto’s, het autorijden en eten. Soms moet je ook een cultureel uitje doen, zoals een museumbezoek. Vandaag hebben wij een bezoekje gebracht aan Ikaho Toy, Doll & Car museum.

Een speelgoed, poppen en automuseum. Wat kan je daar verwachten? Veel speelgoed! Duizenden knuffelberen en poppen wachten ons op, best een luguber beeld. Helemaal als wij bij de kassa een naakte baby als pop in onze handen gedrukt krijgen. Snel doorlopen naar de auto’s!

Wat opvalt aan de bezoekers is dat de meeste bezoekers al een pensioengerechtigd leeftijd hebben bereikt en er geen enkel kind aanwezig is. Niet 1! Leuk is om te horen hoe een groepje Japanse vrouwen van 70+ alle liedjes meezingen, waarschijnlijk oude liedjes van vroeger. Stiekem blijf ik toch iets langer ergens staan om van hun gezang en vrolijkheid aan te horen.

En natuurlijk waren er auto’s. Uiteraard waren er auto’s. Jullie denken toch niet dat ik naar een museum ga over bloempotten of oude meuk?