Paarden worden wereldwijd al vele eeuwen lang gewaardeerd vanwege hun loopvermogen, snelheid en krachtige uitstraling. Niet gek dat autofabrikanten als Porsche en Ferrari een paard in hun logo hebben verwerkt. Ford gebruikt sinds 1964 de naam van een paard voor hun paradepaardje.

De Ford Mustang is al 55 jaar een begrip in de autowereld. Zeg je Mustang, dan denk je automatisch aan typische Amerikaanse V8’s met het paardje voorop. De V8’s hebben al een tijdje gezelschap gekregen van kleinere V6’s en zelfs half lachwekkende 4 cilinder die ze Ecoboost noemen. Opzicht niks mis met de 2.3 liter grote 4 cilinder, maar je eet ook geen groot bord spaghetti met een dessertvork en theelepel.

Ford Mustang eigenaren met V8’s moeten gister heel bedenkelijk aan de eettafel gezeten hebben. Niet met een dessertvork en niet met een theelepel. Het is meer alsof er een robot de spaghetti met een soeplepel naar binnen stouwt bij jou. De nieuwe Ford Mustang Mach-E is zeker geen verkeerde auto om te zien. Voor een SUV, crossover-achtige auto heeft het stoere elementen zoals de koplampen, achterlichten en gespierde motorkap. Maar om zo met de naam Mustang te klooien. Porsche noemt de nieuwe Taycan toch ook geen 911 E-4 of iets in die trant. Van sommige namen hoor je af te blijven, foei Ford!