In Nederland tref je op de vrijdag en zaterdagavonden veel jongeren met petten aan bij de plaatselijke MacDonalds. Eten, drinken en plasgelegenheid zijn de meest voorname redenen om bij de welbekende fastfoodketens te hangen. In Japan heb je overal vendingmachines voor koude en warme drankjes. Openbare en gratis toiletten kom je met zeer grote regelmaat tegen in het Japanse straatbeeld. Het is eigenlijk te schandalig voor woorden dat tankstations in Nederland vaak geld vragen voor een toiletbezoek.

Nu ik zo terug denk aan Japan, kan ik mij geen enkele MacDonalds herinneren langs de snelweg. Je treft eerder een 7Eleven of Lawson bij tankstations of bij rustplekken. Daar heb je overigens betere kip dan bij de MacDonalds! De Japanse jongeren en ook ouderen komen dus bij de Mac om te meeten. Langs en onder de snelwegen heb je veel mooiere meetingplekken zoals Tatsumi PA en Daikoku PA. PA staat voor Parking Area en is ook op een dinsdagavond een garantie om mooie getunede auto’s te spotten. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat de eerder genoemde PA’s op snelwegen rondom en in Tokyo liggen, dus je betaalt gegarandeerd tol om op de meetingplekken te kunnen komen. Maar je uitzicht is dat geld 100% zeker wel waard!