Vroeger was Bentley het halfbroertje van Rolls Royce. Na een omzwerving is Bentley in handen gekomen van Volkswagen en Rolls Royce mag zich onderdeel noemen van BMW. Waar je als Rolls Royce eigenaar een privé chauffeur in dienst dient te hebben, mag je als Bentley eigenaar zelf de auto besturen. En dit zie je terug in het clientèle van Bentley. Over snoep rappende rappers en vallende voetballers rijden massaal rond in Bentleys. Het liefst met 36 inch velgen en een vulgair kleurtje.

Chic mag je het merk allang niet meer noemen. Het is al bijna een half jaar geleden dat ze op de Nurburgring de 24 uurs race hebben gereden en nog steeds dondert het zware geluid van de Bentley in mijn oren. Dat geluid ging door merg en been en dat karakteriseert Bentley zo mooi. Het zijn de olifanten van de autowereld. Groot, log en ze kunnen luide geluiden maken. Maar ondanks zijn gewicht kunnen ze toch 300 km/h per rijden, het evaqulent van 40 km/h van de olifant in het dierenrijk. Want verwacht jij dat een olifant harder kan rennen dan jijzelf?