Denk je aan Cadillac, dan denk je aan enorme Amerikaanse sleeën en de door rappers beminde Escalade. Vraag aan Henk in Amsterdam of Achmed uit Doetinchem welke modellen Cadillac in Nederland levert en je zal na de Escalade vooral heel veel ‘eeeeh’s’ en ‘uuuuhs’ horen.

Maar er is meer. Zoals de ATS, ATS-V, ATS-L, ATS Coupe, CTS, CTS-V, XTS, CT6 en XT5. Dat zijn gewoon 10 modellen die je bij je plaatselijke Cadillac verkoper kan bestellen. Alhoewel, ik zou google moeten raadplagen waar er in Nederland überhaupt een Cadillac te bestellen is.

Ik sla de elegante CT6 en de ‘instappers’ over om door te knallen naar de CTS-V. Een zo op het oog nette sedan. Totdat je de 4 uitlaten ziet, totdat je de diffuser ziet achter, totdat je de achterspoiler ziet, totdat je de 6,2 V8 hoort. Pak even een stoel erbij. Want met 649 pk is de CTS-V een razendsnelle auto die pas bij 320 km/h stopt met versnellen. Daarmee zet je auto’s als de Bmw M5 en Porsche 911 Carrera gigantisch voor lul op de snelweg. Cadillac heeft stiekem een ware reuzendoder gemaakt, en dat mag gerust €176.440 kosten.

Gezien de Amerikaanse claimcultuur kan ik Cadillac aanraden om ook waarschuwingsstickers in de zonneklep te plakken. “Pas op, wij zijn niet verantwoordelijk voor het verlies van gouden tanden en spinners zijn bij 320 km/h streng verboden!”