Meer dan 9100 kilometer zit er tussen Nederland en Japan. Tussen de aardappelgronden en rijstvelden zitten veel volken en culturen. Naarmate je van West naar Oost reist, denk je halverwege dat je de grootste mafketels hebt gehad. Maar ook op je eindbestemming Japan kom je de meest gekke dingen tegen zoals inktvis KitKat en minuscule auto’s zoals de Daihatsu Copen.

De Daihatsu Copen is een Kei-car. Met een maximale lengte van maximaal 340 cm en maximale breedte van 148 cm past de gemiddelde volwassen Europeaan niet in de Copen. Om maar over de Amerikanen te zwijgen die een stoel zo breed als de hele auto nodig hebben.

De Japanners bewijzen dat je niet met grof geweld hoeft te komen om plezier te hebben. 64 pk is genoeg. De afstelling in combinatie met de motorkarakter en het lage gewicht doen wonderen. Een beetje zoals de Mini was, maar dan in een Teriyaki-sausje en Japanse vernuftigheid.