Waarschijnlijk ben jij net iets te oud om een zelfgemaakte tekening of handafdruk in klei te geven aan je moeder. De zoveelste bos bloemen of fles wijn wordt nog even snel gehaald om moeders te verrassen met moederdag. Uiteraard zijn moeders dolblij met het cadeautje en vooral je aanwezigheid.

Het heeft mij aan het denken gezet. Wat zou de ideale auto zijn voor moeders. Denkend aan ruimte voor minimaal twee kinderen of kleinkinderen. De kinderwagen moet mee kunnen plus drie volle boodschappentassen om de keuken heerlijk te laten geuren. Een Ford Ka-achtige auto is erg proppen en eigenlijk niet fijn voor moeders. Gebruiksgemak en comfort moeten voorop staan toch?

Anno 2020 mag moeders best in een stoere auto rijden. De meeste moeders doen tegenwoordig aan sport. Mijn moeder doet bijvoorbeeld aan badminton en tai-chi. Overige beweging komt van het fietsen naar werk, de supermarkt en haar moestuin. Naast stoer moet de ideale moedersauto ook sportief zijn en comfortabel genoeg om haar groentes heel te houden als ze een keer de auto kiest ipv haar trouwe fiets.

Na veel wikken en wegen is de Hyundai i30N Fastback als winnaar uit de bus gekomen. Niet letterlijk uit de Arriva of Connexion bus natuurlijk. Met 250 of 275 pk uit de 2 liter geblazen turbomotor zal moeders tevreden zijn. De Fastback is door Hyundai comfortabeler gemaakt, precies wat moeders zoekt. Zachtere veren aan de voorzijde in samenwerking met langere bumpstops en dunnere stabillsatorstang zorgen voor moeders gewenste rijcomfort. 436 liter bagageruimte is het dubbele ten opzichte van de Ford Ka’s en Fiat Panda’s van de andere moeders. Gebruiksgemak, daar wint de Hyundai i30N Fastback met gemak mee van andere moedersauto’s.

De i30N Fastback heeft in zijn klasse een geheel eigen look. Zonder schreeuwerig te worden is het een dynamische auto om te zien. Wellicht dat veel mensen aan de grote 19” velgen herkennen dat het geen brave 1.0 variant betreft. Rood is voor moeders altijd goed.

De ideale auto voor moeders is de Hyundai i30N Fastback in de kleur rood. De Performance Package die 25 pk extra en een elektronisch sperdifferentieel biedt, zou ik niet perse aanvinken als moeders vooral in de stad rondrijdt. Maar als jij moeders lief aankijkt, mag je er misschien wel een weekendje mee weg. Naar bijvoorbeeld de N van Nürburgring waar de auto naar vernoemd is. Dan zou ik wel de Performance Package kiezen voor moeders.