Acht delen van de Fast & Furious reeks hebben miljoenen autogekken blij gemaakt of zelfs omgetoverd tot autogek. Alhoewel na de gave blauwe Nissan Skyline R34 ‘GTR’ met kever-motor uit deel 4, er bijster weinig auto’s echt zijn blijven hangen in het geheugen van de meeste kijkers. Stiekem was jij die blauwe Skyline R34 met Volk Racing RE30 velgen al vergeten.

Auto’s uit de Fast & Furious franchise die wel een plek in veel geheugens hebben gekregen, hebben vooral in deel 1,2 en 3 geschitterd. Ik noem de groene Mitsubishi Eclipse met ‘danger to manifold’ melding, de oranje Bomex Toyota Supra, de zwarte wheelie Dodge Charger en Nissan Skyline R34 die over een openstaande brug springt. Stuk voor stuk auto’s die na de film nog meer aanzien en bekendheid hebben gekregen in het Westelijk halfrond.

Zonder enige twijfel kan ik de oranje Mazda RX-7 Veilside Fortune van Han aanwijzen als mijn favoriet uit de gehele filmreeks. Veilside levert de Fortune (Wide)bodykit en nog een deel van hun catalogus. Giet het in een oranje jasje en zet een sympathieke man achter het stuur, en het wordt al snel een publiekslieveling. Sam, wat heb je gedaan. Je hebt hem nooit moeten verkopen! ?