Italianen staan bekend om hun charisma, stijl en liefde voor eten. Het is geen wonder dat Italië veel designstudio’s kent. Italdesign, Pininfarina, Bertone en Zagato worden vaak door grote autofabrikanten gevraagd om een auto voor hun te tekenen. Ditmaal zorgen Italdesign en Nissan voor 50 cadeautjes in de vorm van de GT-R50.

Ter ere van de gezamenlijke 50 jarige verjaardag van de Nissan GT-R en Italdesign besluiten de Japanners en Italianen samen te werken. Nissan stuurt 50 GT-R Nismo’s naar Italië en Italdesign zet de zaag in de GT-R. Met een Italiaanse dolk wordt het dak gechopt. Italiaanse pepers moeten het vermogen van 600 pk naar 720 pk tillen.

Over smaak valt niet te twisten. Er zitten zeker wel gave elementen in de GT-R50, zoals de koplampen en het dak met vliegtuig-achtige hanekam met daarin verwerkte derde remlicht. Om €990.000 exclusief de welbekende belastingen uit te geven, daar moet je behoorlijk leip (en rijk) voor zijn.

Met 50 stuks zal de GT-R50 wel zijn waarde behouden en op elk evenement de show stelen. Maar zou jij spaghetti eten met sashimi van fugu bereidt door een Italiaan?