Without racing there’s no Honda, aldus Honda oprichter Soichiro Honda. Al sinds de jaren 60 is Honda actief in de racerij. Eerst op twee wielen op bijvoorbeeld het eiland Man en later ook op vier wielen in bijvoorbeeld de Formule 1 en diverse toerwagenkampioenschappen.

Al 17 jaar lang ondersteunt Honda het team van Team Dynamics Motorsport dat actief is in het Engelse BTCC. 2021 begint niet bijster goed nieuws voor Team Dynamics. Honda gaat de financiële geldkraan dichtdraaien en mag Team Dynamics zich geen fabrieksteam meer noemen.

De samenwerking tussen Honda en Team Dynamics is uiterst succesvol. Zesmaal mag Team Dynamics met de Honda’s zich kronen tot kampioen, plus nog eens twee titels als independent team. Matt Neal en Gordon Shedden worden allebei driemaal Brits kampioen. Een behoorlijk vruchtbare samenwerking.

Door de jaren heen hebben Team Dynamics en Honda meerdere modellen gebruikt voor de BTCC. Type-R’s en non-Type-R’s worden in de weekenden tot het uiterste gepusht om zoveel mogelijk podiumplekken binnen te hengelen.

Is het alleen maar slecht nieuws voor BTCC, Team Dynamics en Honda fans? Neen, 3 voudig BTCC kampioen Gordon Shedden keert terug in de BTCC bij Team Dynamics. Het racen blijft gewoon doorgaan! Met of zonder steun van Honda. De Honda’s blijven lekker knallen op de Britse circuits.