Elektrische auto’s schieten als paddestoelen uit de grond. Of is onkruid een beter woord? Enfin, het wordt steeds meer een plaag en een plaag die ook gesubsidieerd wordt. Moet je eens voorstellen dat jij quasi gedwongen wordt om s’ochtends te ontbijten met een broodje boter met paddestoelen, s’middags moet lunchen met een broodje pindakaas met paddestoel en s’avonds moet dineren met biefstuk in een bedje van paddestoelen. Dat gevoel wekken EV’s op door al dat gestimuleer van de overheden. Alsof het een schande is om in benzineauto’s rond te rijden.

Niet gek dat een grote groep autoliefhebbers een afkeer hebben of krijgen tegen elektrische auto’s. Weer de zoveelste Tesla op de weg. Om maar te zwijgen over de tsunami aan Chinese automerken die Europa veroveren met hun elektrische meuk genaamd MG, Xpeng, Aiways, Saic en Seres waarbij we Polestar nog gedogen omdat iedereen denkt dat Volvo nog steeds Zweeds is.

En toch bestaan er coole elektrische auto’s. De coolste van allemaal heet TommyKaira ZZ EV. In 2015 lanceert TommyKaira samen met Green Lord Motors (GLM) de elektrische bolide met 305 pk. Met een gewicht van 850 kilogram kan je vanaf stilstand in 3,9 seconden gelanceerd worden naar de 100 kilometer per uur. Geheel op zijn Japans kan je maximaal 180 km/h rijden.

Standaard wordt de TommyKaira ZZ EV geleverd met gave SSR velgen. OMP levert het stuurtje en zitten doe je op Recaro stoelen. Een dak is optioneel, maar daar kan beter niet mee rijden. Wat geen optie is, zijn zijruiten. Die kan je gewoon helemaal niet bestellen of krijgen op de ZZ EV. Even met de TommyKaira naar je werk of supermarkt gaan, kan je alleen doen als je 100% vertrouwen hebt in de mensheid. Tevens moet je werk niet verder dan 60 kilometer van je huis zijn, want met een 18kWh sterke motor heb je een actieradius van maximaal 120 kilometer.

Ondertussen zijn ze in Brussel en Den Haag bezig met automobilisten pesten. Benzineprijzen worden met speels gemak opgedreven boven de €2,00 per liter en auto’s worden continu duurder gemaakt. Stel dat zij alle burgers in een elektrische auto duwen, dan wil ik wel een TommyKaira ZZ EV. Maar dan wil ik wel een garage krijgen op werk.