Een hothatch met 261 pk en AWD is al heftig. Maar wat als je nog eens 20 newton meter koppel toevoegt en 20 kilogram eraf schraapt? Dan krijg je de GRMN Yaris, de hetere broer van de GR Yaris.
Nog altijd met 261 pk. In combinatie met 390 nm koppel, een kortere bakverhouding en een nieuwe mechanische differentieel moet je met de 18 inch BBS velgen en Bilstein onderstel nog harder kunnen rijden.

Zitten doe je op Recaro kuipstoelen. In je binnenspiegel zie je als je de spiegel omlaag richt geen achterbank meer. Dat scheelt weer 160 kilogram aan eventuele passagiers.
Fetisjisten van carbon kunnen juichen. De motorkap, het dak en de achterspoiler zijn van carbon fiber gemaakt. Dat carbon heb je wel nodig om de 545 extra laspunten aan het chassis op te vangen. Op de plek van de achterbank is een flinke stabilisatorstang geplaats voor extra extra extra stevigheid.

Toyota gaat 500 Japanners blij maken met de GRMN Yaris. Uiteraard, de Japanners houden de beste spullen voor hunzelf. De nieuwe GRMN Yaris is dus een echte JDM’er.