24 mei 1993 is voor veel mensen een doodnormale maandag geweest. Met een lichte tegenzin uit bed komen om je klaar te maken voor een nieuwe werkweek met veel werk. Maar dat geldt niet voor alle aardbewoners. Een select groepje autoliefhebbers hebben maandag 24 mei 1993 al maandenlang met dikke cirkels omcirkeld op de kalender achter of tegenover de plee.

Vandaag vieren wij dat de Toyota Supra A80 29 jaar is geworden. Van harte gefeliciteerd Supra! Weinig auto’s kunnen zeggen dat ze op hun 29ste nog niet gedateerd zijn. Qua uiterlijk dan he. Het interieur en de beschikbare motoriseringen en transmissies behoren thuis in een museum. Zo worden ze niet meer gemaakt.

Na 29 jaar mag je concluderen dat de Supra een legendarische status heeft gekregen. Niet alleen door de Need For Speeds, Gran Turismo’s en Fast and Furious films, maar ook door zijn tuning-potentieel en gekke 1000 pk machines. Op naar de 30 met veel mooie momenten!