Normaliter schrijf ik zelden de woorden mooi of lelijk op bij het beschrijven van het exterieur. Over smaak valt niet te twisten. En toch krijgt een Nissan dealer in Japan genaamd Prince Kanagawa het voor elkaar om 1 van de mooiste Nissans aller tijden om te toveren tot de lelijkste Nissan aller tijden.

Maak kennis met de Silvia P-Ride Spec-Z. 1 van de unique selling points van de Silvia S15 zijn de prachtige koplampen. Dit levert tweedehanda ook nog grof geld op. Maar om een Silvia S15 zo toe te takelen?

De originele koplampen zijn dus hoogstwaarschijnlijk in de verkoop gegooid. Een nieuwe bumper is in elkaar geflanst met oude koplampen van de Fairlady Z uit 1969. Of in ieder geval een enorme knipoog naar de eerste Z.

Knipoog of geen knipoog. De proporties kloppen niet meer. Alsof je Angelina Jolie tekent met haar ogen naast haar neus. Dat klopt gewoon niet. Hoe mooi Angelina ook mag zijn voor de make-over. Gelukkig is de P-Ride Spec-Z vrij onbekend en zijn er niet al te veel Silvia’s opgeofferd. De exacte getallen en specificaties kan ik nergens terugvinden. Een auto om snel te vergeten en extra te genieten van de Silvia S15.