De meeste jongeren kennen Cadillac van MTV en de videoclips van vele rappers. Cadillac Escalades met 28 inch chromen velgen en zo blinkend dat men vanaf Mars al een zonnebril moeten opzetten om niet verblind te worden door de velgen van de Escalade.

Wie op Youtube niet perse naar rap muziek luistert, maar urenlang de auto filmpjes kijkt, weet wellicht ook dat Cadillac te gekke auto’s heeft als de CTS-V. De BMW M5 killer uit Amerika met 649 pk. Bruut geweld voor de Amerikaan die beste vrienden is met de bandenboer.

Tegenwoordig kom je op de Europese wegen zelden een nieuwe Cadillac tegen. En al helemaal niet op het circuit. Wacht maar. Wacht maar tot 2023. Dan komt Cadillac met hun nieuwe hypercar om te racen op de 24H van LeMans.

De 5,5 liter grote V8 krijgt assistentie van een (of meerdere?) elektromotor(en) en zal met maximaal 680 reglementaire pk’s meedoen aan de LMdH-klasse. Genoeg materiaal voor The Game en 50 Cent om over de nieuwe Cadillac te rappen.