Kannibalisme komt anno 2023 nog weinig voor, vooral in Europa. En toch is er in Frankrijk sprake van kannibalisme. Slechts 386 kilometer verwijderd van Breda eet Alpine zijn slachtoffer Renault Sport helemaal op.

Renault is altijd aanwezig op het circuit. Verhard en onverhard. Nationaal en internationaal. Renault Sport is vaak de aanjager achter de sportieve successen van Renault. Om dat de vieren brengen Renault en Renault Sport wat pretmachines uit die fans van Renault en Renault Sport ook kunnen rijden.

Hieronder tref je 9 verschillende auto’s aan die de naam Renault Sport hebben mogen dragen. Ook wel bekend als RS. Hete hothatches die niet schuwen om goed gebruikt te worden op het circuit. RS maakt niet alleen hothatches, maar ook knotsgekke spiders die optioneel zonder voorruit leverbaar zijn. Wat te denken van een Clio met achterwielaandrijving en de motor achterin. Of een Megane RS zonder interieur en met rolkooi. Dat komt allemaal uit de fabriekspoorten van Renault Sport in het Franse Dieppe.

Bedankt Renault en Renault Sport voor het maken van leuke auto’s. Ook al in het Frans, een hothatch kan je als autoliefhebber onmogelijk haten. En heel erg bedankt voor de wedstrijdjes ver-pissen met Honda op de Nürburgring. Tot in de autohemel RS.