Het is wit, rechtsgestuurd, komt uit Japan, heet Type-R en het is geen Honda. Maak kennis met de Mazda Lantis Type-R. Al eerder hebben wij geschreven over de Lantis Type-R, maar dan de 5-deurs ‘coupe’ die wij in Nederland kennen als 323F en met 2.0 V6 motor.

In Japan heb je niet 1 type Lantis Type-R, maar is er keuze tussen twee carroserie-vormen. De ’Coupe’ met vijf portieren is het meest bekend. Dat er ook een sedan bestaat met de naam Lantis Type-R, is ons ook pas sinds vanochtend bekend. Qua vormgeving zit de vierdeurs Lantis Type-R tussen de reguliere Mazda 323 en Xedos 6 in. Net als zijn buitenformaat van 449 centimeter lang.

De 2.0 V6 levert 170 pk aan de voorwielen. Je linkerhand bedient de vijf versnellingen van de versnellingsbak. Echt heel ziet de Lantis Type-R er niet uit, een lipje hier en spoilertje daar. Qua uitbundigheid komt het niet in de buurt van de Type-R’s van Honda. Maar je hebt met de Lantis Type-R wel een heerlijke rustige wolf in schaapskleren.