Voor de mensen die hun wekker hebben gezet om de nieuwe BMW M3 Touring voor het eerst in hun leven te bewonderen, zullen verrast zijn dat hun wekker niet is afgegaan. Niet donderdag 23 juni 2022, maar op woensdag 22 juni laat BMW hun nieuwe M3 Touring aan de wereld zien.

Wat opvalt zijn de kuipstoelen met carbonnen achterkant. De stoelen zien er perfect uit om in te zitten, perfect om naar werk te rijden. Ook perfect om een rondje de 510 paarden uit te laten op de Nürburgring. Maar ze zien er ook perfect uit om urenlang in te zitten, bijvoorbeeld als je even naar Barcelona wilt rijden. Kan prima.

Met de bank plat kan je aardig wat velgen, banden en andere auto onderdelen kwijt. Met neergeklapte achterbank heb je maar een goede 1510 liter aan bagageruimte. Met de achterbank in gebruik kan je 500 liter kwijt. Liever niet teveel de hele bagageruimte volstouwen met bijvoorbeeld 500 liter water, want dan kan je fluiten naar de sprint van 0 naar 100 km/h in 3,6 seconden.

Optioneel kan je de M Drivers Package aanvinken, doe die altijd. Want dan kan je op de Autobahn 280 km/h rijden in plaats van de standaard 250 km/h. Het zou een beetje lullig zijn als een Porsche 911 Carrera jou zomaar voorbij rijdt. Als we het toch over racen hebben, race gelijk door naar een tuner als Prior Tuning en haal daar een aftermarket voorbumper. Want van de karakteristieke en gigantische varkensneusjes op de nieuwe BMW’s wordt niemand blij.