Donderdag 23 juni. Staat genoteerd in mijn agenda. Staat genoteerd in vele agenda’s. Staat genoteerd in vele agenda’s van autogekken. 23 juni begint Goodwood Festival of Speed. Het zijn niet alleen de vele klassieke auto’s die de show stelen, maar ook de vele raceauto’s die jaarlijks in de balen hooi belanden omdat ze iets te hard over het te krappe stuk asfalt racen. Levert altijd verdrietige beelden op.

Nu zal ik mijn wekker niet zetten om naar de Goodwood livestream te kijken. Maar wacht ik donderdag 23 juni geduldig af tot BMW het doek van de nieuwe M3 Touring haalt. Dit is de auto die de wereld nodig heeft. Plezier voor hem, haar, de rest van het gezin en de labrador. Niet alleen plezier, maar met vierwielaandrijving ook heel veilig.

De M3 Tourer komt er ook als Competition. Dat wilt zeggen dat je 510 paardenkrachten kan bedienen met je rechtervoet. Geen groene hybride-geneuzel en geen elektromotor die zich met de 3.0 grote zes in lijn bemoeit, maar gewoon een turbo die voor een grijns op je gezicht moet zorgen.

Zoek je de perfecte familieauto, dan moet je binnenkort een bezoekje brengen aan de plaatselijke BMW dealer. Want hoe leuk de Mitsubishi Evo 9 of Subaru Levorg STI ook is, een rechtsgestuurde auto is niet altijd de perfecte keuze als vrouwlief (of vent zonder teelbal en ervaring met RHD) wekelijks door de McDrive moet rijden van de koters achterin. En daarom is de BMW M3 Touring de perfecte auto voor gezinnen!