Vroemdag 2019

Een lach, een grijns, een kreet van blijdschap of vrolijk gebrabbel in het onverstaanbaar Vlaams. Dat is wat je wil horen op de stoel naast je.

Ondanks het slechte weer boven het circuit nabij Zolder zijn de honderden aanwezige kinderen razend enthousiast. Door hun vrolijkheid en enthousiasme lijkt de neerslag niet te deren. Dat geldt overigens alleen voor de kinderen, en zeker niet voor de auto’s en bestuurders. De natte baan zorgt extra emoties tussen asfalt en banden.

Na 5 kinderen blij te hebben gemaakt in de eerste sessie, kijkt een zesde qua leeftijd volwassen kind met een grijns naar zijn auto die besmeurd is met gras en modder. Met semi-slicks volgas door de natte kanaalbocht knallen resulteert in een ongewenste pirouette waarbij de voorwielen over het gras hebben geschaatst. Het meisje naast mij vindt het helemaal leuk dat wij gespind zijn. ?

De tweede groep is bezig met rijden met de kinderen als de regen maar weigert te stoppen met regenen. Het maakt het asfalt nog gladder. Ondertussen lekker onder de luifel van de KWH Racing camper genieten van de gezelligheid, het eten en geluid van langs racende auto’s. Ja Greta, wij doen het allemaal voor jou!

Bij de tweede sessie is de baan erg verradelijk. Wielspin bij 120 km/h is geen uitzondering en na glijdende actie wordt door het jongetje naast mij aangemoedigd met de woorden: “Nog een keer! Nog een keer!”. Kijk, daar doe je het voor. Dit is Vroemdag!