Druilerig weer is ongeschikt voor buitenactiviteiten. Het komt perfect uit dat de Tokyo Motor Show heel toevallig gehouden wordt in Tokio. Eigenlijk is het niet zo toevallig en hebben wij het maanden geleden al gepland. Kom maar op met de primeurs.

Tegenwoordig is het internet razendsnel. Nieuws en foto’s verspreiden zich in rap tempo. Echte primeurs kan ik jullie niet tonen, want de meeste foto’s zijn al lang verspreid via het grote www en op jullie schermen voorbij gekomen. Desalniettemin zal ik een kleine selectie van nieuwe of leuke auto’s tonen.

Het is en blijft grappig dat een 12 jaar oude Nissan GT-R nog steeds op zoveel belangstelling kan rekenen. Als Nissan de GT-R gratis uitdeelt, zo druk is het bij de twee aanwezige Nissan GT-R’s. En dat na 12 jaar, zegt toch veel over de status van de GT-R in Japan.

En toch zijn het niet de auto’s die het absolute hoogtepunt vormen van de Tokyo Motor Show. Na lang zoeken en zoeken, komen wij erachter dat merken als Toyota en Subaru in een ander gebouw zit, op meer dan 15 minuten loopafstand van de Tokyo Big Sight. In deel 2 deel ik de ab-so-lu-te hoogtepunten van de Tokyo Motor Show ?