Veel artiesten en topsporters timen het niet altijd goed. Wanneer neem je afscheid van het allerhoogste niveau? Ga je net zo lang door tot je een lachertje wordt of ga je met een knaller afscheid nemen? Zoals Zinedine Zidane dat met een kopstoot deed in de WK finale. Silvia is ook op haar hoogtepunt gestopt.

Perfecte brede heupen in combinatie met de meest sexy ogen in de gehele autogeschiedenis. Heerlijk lichtvoetig dansen en veel zwaaien met haar heerlijke kont, latina’s zijn massaal jaloers geworden op Silvia. Wellicht dat alle Braziliaanse vrouwen een petitie hebben gestart om Silvia met pensioen te sturen.

Slechts drie jaar is de Silvia S15 in productie geweest. Na zeven generaties heeft Nissan in 2002 afscheid genomen van de Silvia en de gehele S-chassis familie. De fans hopen stiekem nog op een comeback van de Silvia S16. Na 16 jaar zijn de Nissan medewerkers de legendarische Silvia wellicht al vergeten. Maar hoe kan je de Silvia S15 nou vergeten?

De koplampen zijn prachtig van vorm. Wat zeg ik. Het zijn naar mijn mening de mooiste koplampen in de gehele automotive geschiedenis. Het zou niet misstaan in het Louvre als pronkstuk. Pure vormen, pure kunst. Dat zijn de koplampen van de Silvia S15.

Ook al is het jammer dat de Silvia S15 geen opvolger heeft gekregen. Het is ook wel begrijpelijk. Mooiere koplampen kunnen ze simpelweg niet ontwerpen. Nissan heeft de Silvia op het juiste moment met pensioen gestuurd.