Morgan is niet echt een mainstream merk. Ze hebben nooit uitgeblonken in praktischheid en aan moderniteit hebben ze al ruim 60 jaar niks meer vernomen bij de Morgan fabriek. Morgan is een autofabrikant die van 1910 tot 1952 driewielers maakten. Driewielers waren volgens de Engelse regering motoren waardoor ze fiscaal gezien aantrekkelijk aangeboden konden worden aan de consument. Het merk evolueerde van driewieler naar vierwielers. Waarschijnlijk zijn de meeste lezers die Morgans allang vergeten.

Wat mij het meest is bijgebleven, is dat alle Morgans van hout zijn gemaakt. Oke, nu overdrijf ik. Maar ze hebben wel een stalen chassis met een houten frame. Dus houd je Morgan uit de buurt van bevers en Woody Woodpecker.

Vanaf 1936 maakten Morgan ook vierwielers. Deze modellen zijn vanaf dat moment tot op heden vrijwel onveranderd, net als op zijn Golfs. Cruella de Vil rijdt dus nog steeds met een auto die qua design nauwelijks is veranderd. In 2010 maakte een Morgan een comeback met de Morgan 3wheeler. Mazda mocht de versnellingsbak aanleveren van die auto.

Cruella de Vil zal nu ongetwijfeld niet meer achter de Dalmatiƫrs aanzitten. Mensen kunnen veranderen, net als automerken. De meest ouderwetse automerk op aarde heeft daarom een Elektrische Morgan op de markt gezet. De Morgan EV3 wordt aangedreven door een 101 pk sterke elektromotor. Met een leeggewicht van 450 kg knalt Morgan heel erg nieuwerwets de toekomst in!