Elke ochtend open ik de weer-app op mijn telefoon. 14 graden, grijs en regen. Tijd om de polo’s te negeren en te bedenken welke trui uit de kast wordt getrokken. Mijn telefoon zegt ook dat het 23 september is. De astronomische zomer is voorbij, gecombineerd met de nieuwe lagere temperaturen is de zomer definitief voorbij. Doei zomer, tot ziens zomer!

Maar voor het zo ver is, een kleine terugblik op de toch wel lange zomer. De zomer begint voor mij als het kwik de twintig graden aantikt. En dat begon in april in Afrika. Marokko om precies te zijn. Marrakech om exacter te zijn. De eerste race van een nieuw WTCR competitie en seizoen. Samen met Roy Brueren onze Tom Coronel en vier andere Honda rijders aanmoedigen. Het is een fantastische start van de zomer!

Wat ook bij de zomer hoort. Barbecue! Grijs weer, jas of vest aan. Het maakt niet uit. BBQ’en hoort bij de zomer.

Net als een ijsje eten. In dit geval McFlurry eten in samenzijn met onze grote passie, onze trouwe viervoeter.

Ook open rijden hoort bij de zomer. In dit geval met een Singer Le Mans uit het jaar kruik. 1937 uit mijn hoofd. Niet alleen de inzittende van de dakloze auto, Schaap geniet ook duidelijk van de Aprilse zomer.

Vakantie aan de Middellandse zee in een hotel met veel schreeuwende kinderen? Of creperen op een Franse camping nadat je van de zwarte zaterdag heb mogen genieten tussen alle caravans? Dat is een optie. Maar in Japan rijden met de Honda Nsx is ook een optie! Heerlijk rijden over de Initial-D stages en Tokyo onveilig maken in de moderne Hachiroku.

Terug in Nederland is het nog steeds mei. De Hollandse zomer is net begonnen. Tijd om uit te waaien aan het strand. Heerlijk om te zien hoe Yann Erhlacher in de Honda TCR Type-R de overwinning pakt op circuit Zandvoort.

Met 29 graden in een auto rijden zonder airco. Het is bijna mensonterend. Achja, 30 jaar geleden had bijna niemand airco en die mensen hebben het ook overleefd. Dus alle ramen openzetten en genieten!

Ook in Duitsland is het zomer. In het Duitse Meppen genieten van Honda’s op HondaFest.

Eten en auto’s. Twee belangrijke dingen in het leven. Lekker buiten eten en genieten van de zomerse zon.

Meetings pakken met maten. Een leuk aspect en bonus als autoliefhebbers. Wij van TrackandRace gaan ons best doen om volgend jaar zomer met nog meer vette en unieke teksten te komen. Stay in touch ?