?Sinte-Maarten Mikmak,

Mijn moeder is een dikzak.

Mijn vader is een dunnetje,

Geef mij maar een pepermunnetje ?

Morgenavond is het weer zo ver. Duizenden moeders worden beledigd door wildvreemde kinderen uit de buurt en toch moeten ze beleefd snoep geven aan de zingende kinderen. In de verte ziet moeders een trotse jonge stel staan die glunderen omdat hun oogappeltje zingend snoep ophaalt.

Al dagenlang krijg ik emails in mijn mailbox over hoge kortingen op Singles Day. Excuseer mij. Wat is Singles Day? Mijn goede vriend Google raadplegen levert nieuwe inzichten op. Singles Day is een hype overgewaaid uit China waarbij vrijgezellen eigenlijk wanhopig op zoek zijn naar een wederhelft en daarom maar een feestdag in het leven hebben geroepen. Ga toch het Chinese equivalent van Tinder installeren jongens.

Vieren dat je vrijgezel bent, dat kan ook op andere manieren. Bijvoorbeeld een nieuwe set velgen kopen met plakkerige semi’s voor je auto. Of een uitlaatspruitstuk zonder katalysator waardoor je hopeloos op zoek moet naar een racekat die er tussen gelast moet worden. Alhoewel, dat heeft enkel invloed op je portemonnee en niet op het vrijgezel willen blijven.

Voor de heren (en dames) die echt willen vieren dat ze vrijgezel zijn, hebben enkele autofabrikanten de ideale auto’s in de aanbieding. Zorg wel voor een goede alimentatie bij je ex als je die hebt, of verkoop een nier voor goed geld. Ga op zoek naar een Monoposto. Een eenzitsauto waarbij er slechts plek is voor 1 vrijgezel. Bijvoorbeeld een Singer Monoposto Special die in Engeland aangeboden wordt. Wil je liever niet richting de regen reizen, dan is een enkeltje richting ItaliĆ« ook een optie. Om vervolgens met een Monoposto van Alfa Romeo weer richting Nederland te rijden.

Heb je meer zin in sushi? Neem een team getrainde inbrekers mee. Bij Mazda en Honda staan ook enkele Monoposto’s die als concept auto’s hebben gediend op autoshows. Zeg nou eerlijk, heb je als vrijgezel zijnde een stoel naast je nodig? Neen! En dat gezeur van “Mag de verwarming wat warmer” ban je dan definitief uit je leven. Met een Monoposto vier je echt Singles Day.