Normaliter denk bij Zweden aan serieuze, rechttoe rechtaan en vooral nuchtere mensen. Dit laatste zal wel te maken hebben dat alcohol in Zweden enorm duur. Om je lam te zuipen heb je toch een maandsalaris nodig.

Als je aan Zweedse producten denkt, denk je vaak aan solide en veilige producten. Echt spannend is het bijna nooit. Of het moet de Pax kast van de Ikea in elkaar zetten. En toen kwam er een blauwe smurf langsgescheurd. 376 pk en een koppel van 470 newton meter zorgen ervoor dat de smurf in 4,7 seconden op de 100 kilometer per uur zit. 35 Zweedse hooligans, waarschijnlijk directe afstammelingen van de Vikingen, werken aan deze brute monsters. Op hun salarisstrookje staat de firma Polestar. Met de Volvo S60/V60 Polestar bewijzen de Zweden dat ze ook lol kunnen maken. Alcohol hebben ze in Zweden niet nodig om plezier te hebben, wel een kleine 100.000 euro om Volvo en Polestar te plezieren. Skål! ?