Sommige namen klinken gewoon niet mooi, hoe je het ook uitspreekt. Neem nou Buick, niet uit te spreken als ‘Buik’ maar zeg maar gewoon Bjoewik. Een Amerikaanse autofabrikant die de auto’s voornamelijk in Noord-Amerika levert en enkele andere landen als IsraĆ«l ook blij maakt met iets voordeligere luxe auto’s.

Als onderdeel van het grote General Motors kunnen de werknemers van Buick auto’s lenen van stalgenoot Opel. Zo kennen de Amerikanen de Opel Cascada, Insignia en Mokka ook, maar dan met lelijkere voor en achternamen. Zij kennen de boven genoemde modellen als Buick Cascada, Regal en Encore. Het zijn dikke auto’s om te zien. De verschillen tussen Duitse Bradwurst en Amerikaanse Hotdogs zijn in de ogen van GM klein. Dat is nou internationale integratie.

Overigens profiteren de nazaten van meneer Buick nog steeds van een uitvinding van betovergrootvader Buick. Want de tuinsproeier is een uitvinding van Buick.