Brusselse debielen hebben bepaald dat nieuwe auto’s dagrijverlichting moeten. Vanaf 2011 is dat ergernis nummer 1 onder de oplettende automobilisten. Regelmatig zie ik automobilisten zonder verlichting aan rijden als de zon al richting het westen is vertrokken. Aan de voorkant branden vaak felle led lampjes en achteraan blijft het net zo donker als hagelslag in de verpakking. Aaarrgghh zet je verlichting handmatig aan debiel!

Vanavond was het niet een achterlicht die uitstond die gevoelens bij mij opwekte. Maar juist een achterlicht die aan stond. Ik reed achter een Mazda die wel het lichtknopje wél kon vinden. Het lichtbeeld van de achterlichten deed mij denken aan een visnetje. Gedurende vijf minuten bleef ik braaf achter de Mazda rijden en dagdroomde over visnetten en hoe Nemo van het boze visnet kom ontsnappen. De afslag Purmerend-Zuid maakte abrupt een einde aan Nemo’s visnet-avontuur en keek ik tegen een andere auto aan met nietszeggende achterlichten. Morgen maar op zoek gaan naar een Opel Corsa 3-deurs uit 2006-2015 met de kattenogen-achterlichten. ?