Italianen zijn vaak ijdele mensen. Het is niet alleen hun eten dat lekker moet zijn, of hun haren goed in model moeten zitten of hun taal dat kunst in mijn oren klinkt. Heb regelmatig het idee dat alle Italiaans sprekende mensen mij voor de gek houden en dat Italiaans geen bestaande taal is maar een verzameling mooie klanken. Zeg de volgende woorden maar eens hardop: Funghi, Pollo, Torino, Ferrari en Lamborghini.

Naast mij houden ze ook een bekende held voor de gek. Batman moet wel overspannen thuiszitten nu iedere rijke gek zijn auto kan rijden. Bij het zien van elke zwarte Lamborghini op het Internet sprint Batman naar zijn garage om te kijken of zijn bolide er nog staat. Soms ziet Batman een geel exemplaar voorbij komen op het web. Dan krijgt Batman helemaal een zweetbui en haat hij The Joker nog meer omdat hij wellicht zijn auto heeft gestolen en ook nog eens mee op vakantie is.

En zo ben ik een aantal jaar geleden Batmans auto tegen het lijf gelopen in Monaco. De dieven hadden niet genoeg geld om de volledige auto over te laten spuiten. Van hun laatste spaargeld gingen ze een gokje wagen in het naastgelegen Casino om Batmans auto alsnog volledig een ander kleurtje te geven.

Dus Batman, mocht je dit lezen en je auto kwijt zijn. Je kan hem opzoeken in Zwitserland of Monaco.