Zoveel mensen, zoveel wensen. Zo heb je bijvoorbeeld Pieter die niet zo kieskeurig is en een Peugeot 208 koopt, uiteraard wel met navigatie en parkeersensoren, want dat is wel zo makkelijk. Arnold daarentegen heeft weinig budget en koopt een VW Polo uit 1997 met raamslingers en met Arko, terwijl Daan moet patsen met een instap BMW X5, maar wel met dikke velgen en daardoor drie avonden per week droog brood moet eten.

Er zijn ook mensen die denken dat hun spaarvarken te vol zit. Van maandag tot vrijdag brengen zij hun woon-werk kilometers door in een degelijke tot saaie Volvo of Audi. Maarja, die 14% bijtelling is toch wel lekker en hun leasebak is wel lekker representatief. Ergens borrelt er benzine door hun bloed en aangezien hun spaarvarkens geen cent extra meer kan verdragen, kopen ze een leuk speelgoedauto voor op hun vrije zondag. Ideaal voor mensen die niet graag op zondag tuinieren. Tuinierontwijkendgedrag noemen ze dat ook wel.

Voor de mensen met tuinierontwijkendgedrag en een overvolle spaarvarken heeft Lotus de ideale auto. De Lotus Elise is de ideale kleinzoon van Colin Chapman. Klein, vederlicht en vooral vederlicht. Met een gewicht van 857 kilogram hoef je geen dikke en vooral zware motor te hebben. 136 pk is genoeg die standaard in de 1.6 motor zit. Met een sprint van 6,5 seconden naar de 100 is het een vlotte auto. Maar het gaat bij Lotus niet om de sprint. Het gaat om het bochtenwerk en de glimlach die het de bestuurder geeft. En die glimlach is niet alleen omdat vrouwlief in de tussentijd de tuin aan het doen is.