Denk je aan de jaren 90, dan denk je aan gabbers. Hardcore muziek gecombineerd met een Aussie trainingspak, Nike Air Max en kale koppies die bij de plaatselijke McDonalds bedekt werden met petjes. De Big Macs werden vergezeld met subwoofers van 3200 watt en in bij voorkeur de Opel Calibra.

De Opel Calibra is dus de opper-petjesauto. Waar je 20 jaar geleden nog op elke straathoek een petje zag met een Calibra, daar kom je anno 2017 zelden een Opel Calibra tegen. Het is even graven, maar ik kan de laatste keer dat een Calibra gedag zei tegen mij niet eens meer herinneren. Om dat te kunnen bevestigen moet ik in mijn oude agenda’s uit 2011 of 2012 kijken.

De roestduivel heeft veel Calibra’s opgevreten. Terwijl ook veel petjes liever een nieuwe Aussie of pet kochten in plaats van verse motorolie. En dat is enorm jammer. Want de in 1990 geboren Opel Calibra is nog steeds een prachtige verschijning.