4-4 oftewel 4 april is voor kinderen uit Hong Kong een speciale dag. Naast de moeders en de vaders van de wereld hebben ook de kinderen hun eigen dag: Kinderdag. Zet je kinderbril maar op en neem een kijkje door de ogen van een kind.

Het is 18:55. Sesamstraat is afgelopen en dan is het tijd om de tandjes te poetsen. Voordat je in bed kruipt, kijk je naar de posters boven je bed. Een knalrode Ferrari F40 en een banaangele Lamborghini Diablo. Je leest nog even een kinderboek van Annie MG Schmidt, Paul van Loon of Jan Terlouw en valt in slaap. De kakofonie├źn van de V8 met turbo en V12 knallen in je droom voorbij. Je bent zojuist in de huid gekropen van Jantje uit Heemskerk die in 1999 zijn negende verjaardag heeft gevierd.

9258 kilometer verderop snurkt er een ander jongetje op zijn bed. Op de 28ste verdieping – waarbij de vierde, veertiende en vierentwinstigste verdieping afwezig zijn – van een enorme appartementencomplex droomt het jongetje niet over de Italiaanse F40 of Diablo. De Honda NSX en Nissan Skyline R34 GTR pronken op zijn muurtje. Nadat hij zes uur geleden zijn mangaboek heeft weggelegd, droomt hij over het heerlijke geluid van de VTEC en het brutale 6 in lijn gebrul van de RB26DETT die galmen over de bochtige bergwegen.z