Over een handvol dagen is het weer zo ver. Een groot gedeelte van oranje gekleed en bierdrinkend Nederland hoopt de Koningstrekking te winnen. €250.000 per jaar voor de komende twintig jaar. Als autogek heb je gigantisch veel opties. Track&Race zal jou daarom een handje helpen met kiezen.

Optie 1: Ferrari 458 Spider

Wie heeft als klein kind nou geen poster met een Ferrari op zijn slaapkamer. Altijd in het rood. Want rood hoort bij Ferrari. Een Ferrari hoort rood te zijn. Aangezien de zomer er aan zit te komen, moet je wel een rode dakloze Ferrari nemen. De Ferrari California is ook een optie, maar dat is toch geen posterauto waar een jongetje van 8 over droomt? Pik daarom een Ferrari 458 Spider uit 2012 op voor rond de €199.500.

Optie 2: McLaren 650S

Voor dezelfde €199.500 kan je ook een McLaren 650S ophalen bij Louwman. 569 Britse hightech peekaa’s, 5 jaar jonger dan eerder de genoemde Ferrari 458 en een kleur die onze koning wel waardeert. Natuurlijk neem je de McLaren 650S in het oranje. Je belangrijkste sponsor Staatsloterij eren, en elke dag aan de magische Koningsdag van 2019 denken.

Optie 3: Honda NSX NC1

Stel he, stel dat je om het milieu en de ijsberen geeft. Dat wilt niet uitsluiten dat je meer vermogen wilt hebben dan de met Prosecco gepoetste Ferrari 458 Spider en thee leuterende sir McLaren 650S. Dan kan je terecht bij Honda voor de Hybride NSX NC1. Rijd wel even naar Duitsland voor de dichtstbijzijnde gecertificeerde Honda dealer die de nieuwe NSX mag verkopen. 150.000 Duitse euro’s voor een 2 jaar oude NSX. Hoeveel euro’s er nog richting de Nederlandse belastingdienst gaat, moet je zelf achterhalen. Je bent namelijk de eerste Nederlander die in de nieuwe Honda NSX NC1 naar Nederland haalt. Ga voor het gemak er van uit dat je ruim 2 ton kwijt bent voor de NSX op gele kentekenplaten.

Optie 4: Mercedes Benz S65 AMG

Voor een kwart miljoen kan je ook voorrang kopen. Ramen zwart tinten, zwarte velgen nemen en chauffeur inhuren met een zwart maatpak en zwarte zonnebril. Gewoon je buurjongen een rit in de Mercedes Benz S65 AMG beloven en je hebt een gratis chauffeur voor een dag. Voorrang gegarandeerd. En ondertussen masseren Duitse vrouwen, eeeehmmm, ik bedoel stoelen je rug. Wel goed zoeken, want voor een kwart miljoen vind je weinig S65 AMG’s. Een S63 AMG is makkelijker te vinden voor de hoofdprijs van de Koningsdagtrekking.

Optie 5: Porsche 911 GT3 RS Martini

Wen maar vast aan een leven met dure whiskey, champagne, de eerder genoemde prosecco en Martini. Je moet echter nooit achter het stuur kruipen met een slokje op. Lekker naar je Porsche 911 GT3 RS met Martini striping kijken. Of gewoon nuchter blijven en luisteren naar de atmosferische 4 liter boxermotor die met plezier naar de 9000 toeren per minuut brult. Ik zou altijd kiezen voor het gebrul van de GT3 RS. Wat nou Martini of andere alcoholische versnaperingen.