Emigreren naar een ander land is voor veel mensen al lastig en zorgt voor veel vraagtekens, laat staan emigreren naar de andere kant van de wereld. Elk land heeft zo haar eigen regels en gewoontes, om maar te zwijgen over de cultuur en taalverschillen. De Fransman Clio is tijdens zijn emigratie naar Japan erachter gekomen dat jezelf registreren in een ander land niet altijd vlekkeloos gaat.

Na zijn aankomst in Japan, volgt de inschrijving voor Clio. De Japanse medewerkers achter de balie fluisteren wat naar elkaar en wijzen naar de computerscherm. Er wordt een manager erbij geroepen en Clio krijgt het volgende te horen: あなたのお名前, Anata no onamae.

Oftewel. Je naam is bezet. Clio mag zijn naam in Japan niet behouden. Daarop besluit Clio dat hij zijn naam in Lutécia wilt veranderen.

Waarom mag de Clio in Japan geen Clio heten? Dat komt omdat Honda de rechten bezit voor de naam Clio. Niet dat Honda een model heeft met de naam Clio. Tot maart 2006 heeft Honda de auto’s onder 3 verschillende dealers verkocht. Verno, Primo en Clio. Ieder met zijn eigen modellen. Via de Clio Honda dealers zijn modellen als de Accord, Legend, City, S-MX en Domani op de Japanse wegen gekomen.