De National Hot Rod Association (NHRA) en Automotive News hebben de nieuwe Dodge Challenger Demon een legendarische status gegeven. Met 840 pk en een koppel van 1040 newton meter sprint dit duivelse ding in 2,3 seconden naar 96 km/h. De voor Amerikanen heilige kwartmijl is slechts 9,65 seconden nodig. Na die 400 meter staat er 225 km/h op de teller.

De NHRA heeft de Dodge Challenger Demon een verbod gegeven om deel te nemen aan dragraces op alle circuits. De auto zou te snel zijn om zonder rolkooi en zespunts-gordel te mogen racen.

De Amerikaanse nieuwsbrenger Automotive News durft zelfs nog een stap verder gaan. Het pleit voor een algemeen verbod voor de Dodge Challenger Demon. De auto mocht sowieso niet in productie komen volgens Automotive News omtrent veiligheidsonzin.

Zulke berichten maken de Dodge Challenger Demon juist nog geliefder onder de Trump-bevolking. De rednecks vinden het maar al te machtig dat je met een straatauto een wheelie kan maken en dat hij verboden is op de dragstrip. Voor een dollar extra (je leest het goed, 1 dollar) bestellen de rednecks ook de ‘Demon Race kit’ erbij. Dan krijg je twee dragracebanden achter en voor monteren ze twee smalle skelterbandjes.

Met de recente berichten over de Dodge Challenger Demon hebben de on-snuggere Amerikanen juist een demoon opgeroepen. ??