Parkeren in het centrum van Amsterdam is al schandalig duur met €7,50 per uur. Voor een lekker hapje Dimsum of Sushi betaal ik met liefde 25 euro parkeergeld. Helaas voor de Sushi en Chinese restaurants zal ik dit na 2030 niet meer in Amsterdam doen.

Vanaf 2030 worden alle benzine en diesel slurpende en lurkende auto’s geweerd in onze hoofdstad. Uitstootvrije en stille elektrische auto’s moeten de inwoners en fietsers redden van de dood. Amsterdammers schijnen een jaar korter te leven door de slechte luchtkwaliteit. Het is te hopen dat door deze krankzinnige plannen de appende en hippe met draadloze bluetooth oordopjes blinde en dove fietsers langer blijven leven door de elektrische auto’s. Tesla’s autopilot wilt nog wel eens een fietser over het hoofd zien aangezien Amerikanen zelden te zien zijn op een fiets met 3 boodschappentassen en een kind aan het stuur en nog eens een kind achterop.

Het zijn niet alleen auto’s die door deze maatregelen getroffen worden. Ook OV-Bussen, touringcars, vrachtwagens, bestelbussen en zelfs de boten en pontjes op het water moeten eraan geloven. Het gaat niet alleen de gemeente Amsterdam veel geld kosten. Ook veel ondernemers, winkeliers en restauranthouders zijn de dupe van de debiele plannen.

Gezien het feit dat demonstraties wel eens hard gestraft kunnen worden – denk aan het tegenhouden van de Anti-Pieten demonstratie op de snelweg – is het niet verstandig om te demonstreren. Of het überhaupt opzettelijk aanzetten tot aan demonstratie… Maar door Amsterdam rijden met benzine slurpende auto’s, dat is nog 10,5 jaar legaal. Dus wie komt er een rondje rijden in Amsterdam? ??